Dronning Elisabeth II besøker paven

Vatikanet - KI (KAP/CWN) - Den britiske dronningen Elisabeth II avlegger tirsdag den 17. oktober et statsbesøk hos pave Johannes Paul II. Dronningen vil oppholde seg i Italia mellom 17. og 19. oktober. Den britiske regjeringen opplyser at hun på reisen blir fulgt av sin mann, Prins Philip, hertug av Edinburgh.

Dronningen er også verdslig overhode for den anglikanske kirke i England. Paven mottok henne første gang i Vatikanet for nøyaktig 20 år siden, til og med på samme fag. Senere møttes de to den 28.mai 1982 på Buckingham Palace da paven besøkte Storbritannia.

Etter sitt besøk I Vatikanet vil dronningen besøke det anglikanske senteret i Roma, som ble opprettet i 1966 med oppmuntring av pave Paul VI for å fremme anglikansk-katolsk dialog. Britiske katolske prestestudenter i Roma får imidlertid ikke møte dronningen i Vatikanet, siden rektorene på Venerable English College, The Beda College, Pontifical Scots College og Pontifical Irish College er sterke motstandere av at studentene bruker soutane (prestekjole), noe som imidlertid er påbudt i Vatikanet. I stedet vil de vinke til dronningen (i sivile klær) fra et hjørne ved det anglikanske senteret.

Kathpress 10. oktober og Catholic World News 9. og 13. oktober 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
10. oktober 2000

av Webmaster publisert 17.10.2000, sist endret 17.10.2000 - 18:49