Biskop Belo til Norge 4.-6. november

Fredsprisvinner og biskop Carlos Filipe Belo besøker Kristiansand i tidsrommet 4.-6. november. Vertskap for besøket er Strømmestiftelsen. Biskop Belo skal ha samtaler med generalsekretær i Strømmestiftelsen, Øistein Garcia de Presno, om bistands- og utviklingssamarbeid på Øst Timor. Det er særlig innenfor området mikrofinans Belo har gitt utrykk for at han ønsker Strømmestiftelsens kompetanse og kunnskaper.

I forbindelse med besøket vil det bli holdt en pressekonferanse på Rainbow Hotel Norge i Kristiansand lørdag 4. november, Kl. 15.00. Etter pressekonferansen vil Belo møte ordfører i Kristiansand, Bjørg Wallevik, før han vil delta i et åpent møte i St. Ansgar katolske menighet.

Søndag vil Belo delta på høymessen i Kristiansand domkirke, før han fortsetter samtalene med de Presno.

Biskop Carlos Filipe Belo fikk Nobels fredspris i 1996 sammen med José Ramos-Horta for sin innsats for befolkningen på Øst Timor. I en årrekke har han med fare for eget liv, arbeidet for å beskytte befolkningen mot overgrep fra makthaverne. Han har vært en konsekvent talsmann for ikkevold og dialog med de indonesiske myndigheter.

Se også katolsk.nos spesialkategori om Øst-Timor.

KI/pressemelding fra Strømmestiftelsen
23. oktober 2000

av Webmaster publisert 23.10.2000, sist endret 21.03.2011 - 12:05