Padre Pios helligkåringsprosess gjør fremskritt - mirakel dokumentert

Roma - KI (KAP/Zenit) - Helligkåringsprosessen for kapusinerpateren Pio av Pietrelcina, som æres høyt i Italia, har rykket et avgjørende skritt nærmere. Det søritalienske erkebispedømmet Manfredonia har nå forelagt Helligkåringskongregasjonen i Vatikanet en dokumentasjon over en mirakuløs helbredelse etter en anroping av Padre Pios forbønn. Det dreier seg om den uforklarlige helbredelsen av et barn som led av hjernehinnebetennelse. Den åtteårige gutten lå sist januar noen uker på sykehuset i San Giovanni Rotondo. Legene hadde allerede oppgitt tilfellet som håpløst etter at det tilstøtte komplikasjoner. Men etter bønnevaker og påkallelser av den salige Padre Pio ble gutten i løpet av kort tid fullstendig frisk. Kapusinerpatrene vil ikke avsløre guttens navn.

Dokumentasjonen skal nå undersøkes av en uavhengig kommisjon av medisinere, teologer og kardinaler i Roma. Dette er et avgjørende skritt før en eventuell helligkåring av Padre Pio, som ble saligkåret av pave Johannes Paul II den 2. mai 1999.

Padre Pio ble født i familien Forgione den 25. mai 1889 og døpt Francesco i Pietrelcina, en by i den italienske provinsen Benevento. Han trådte inn i novisiatet hos kapusinerne (Ordo Fratrum Minorum Capuccinorum - OFMCap) som 15-åring. Han fikk stigmata (Kristi sårmerker) i 1918. Hans berømmelse spredte seg raskt og han trakk en mengde mennesker til San Giovanni Rotondo. Hans ry for hellighet ble fulgt av misforståelser og skarp kritikk, selv fra Kirkens ledelse. Han døde den 23. september 1968. Han etterlot seg ange «bønnegrupper» eller foreninger for legfolk, anerkjent av Den hellige Stol. I dag er det rundt 3.000 bønnegrupper med 500.000 medlemmer.

Zenit 22. oktober og Kathpress 19. oktober 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
22. oktober 2000

av Webmaster publisert 27.10.2000, sist endret 27.10.2000 - 14:12