Karmelittnonner med platesuksess

Karmelittnonnene i Tromsø har fulgt opp suksessen med sin forrige plateinnspilling med en juleplate. Salget har gått over all forventning og det er ikke til å undres over. Nonnene byr nemlig på et assortert utvalg av kjente norske julesanger, gregorianske juleantifoner og polske julesanger i norsk språkdrakt. Fremføringene er både profesjonelle og inderlige, og produksjonen er spennende.

CDen har allerede solgt ut første opplag på 7000 plater og er i gang med et nytt opplag på 5000. De distribueres til ca. 350 butikker, samt grossister som dekker bensinstajsoner, kiosker o.l. Nonnene er også med på en to ukers salgskampanje gjennom en av Norges største platekjeder, Platekompaniet. De er svært begeistret for karmelittenes jule-CD, og setter den på sine anbefalingslister.

Plata er inne på det offisielle salgsbarometret i Norge: VG-lista klassisk. En 4. plass etter Helunt Lotti, Arve Tellefsen og Andrea Bocelli. Neste uke går plata, etter alt å dømme, inn på VG-lista TOP 40, som viser oversikten over de mest solgte platene i Norge, uavhengig av sjanger.

Det vil i så fall være en sensasjon, og salget vil da nærmest eksplodere før jul. Av nye juleplater i år konkurrerer nonnene da mot Oslo Gospel Choir og Christer Sjøgren for å bli årets juleplate.

VG har hatt et større oppslag om CDen og nonnene bak den, og Dagbladet kommer snart etter. Selv disse ganske kirkefremmede mediene har bare godord å by på.

nonnenes hjemmeside kan du høre en av sangene fra CDen og lære nonnene og klosteret deres å kjenne. Du kan også bli bedre kjent med dem og lære om livet de lever i romjula. TV2 sender to 30-minutters programmer fra klosteret i Tromsø, 1. og 2. Juledag i beste sendetid, kl. 20.00-20.30.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
15. desember 2000

av Webmaster publisert 15.12.2000, sist endret 15.12.2000 - 11:29