Musikal viet Mor Teresa av Calcutta

Roma - KI (Zenit) - En musikal med tittelen «Mor Teresa av Calcutta: Hennes ord og liv» hadde fredag premiere i Verdi-teateret i byen Salerno i Italia. Den er komponert av maestro Romeo Mario Pepe til ære for den albanskfødte nonnen som viet sitt liv til de fattigste blant de fattige. Verket inkluderer ballett, teater og sang. Da Kjærlighetens misjonærer, Mor Teresas orden, ga sin tillatelse til stykket, ba de om at det ikke måtte tas inngangspenger, slik at de fattige ikke ble diskriminert. Imidlertid vil det under forestillingen bli en frivillig innsamling av penger til støtte for ordenens veldedige arbeid i India.

Musikalen fokuserer på filosofien i Mor Teresas liv, som reflekteres i hennes egne ord: «Livet er kjærlighet, nyt det. Livet er mysterium, oppdag det. Livet er lidelse, overvinn den. Livet er en hymne, syng den. Livet er liv, redd det!» Den italienske musikeren Mario Romeo Pepe sier til Vatikanradioen hvorfor han skrev musikalen: «Det har vært store skikkelser på 1900-tallet fra politisk, sosial og human synsvinkel, og Mor Teresa er i sannhet en av dem. Det var nok for meg å lese noen kapitler fra hennes skrifter og høre fortellingen om hennes liv for øyeblikkelig å bli inspirert. I hele sitt liv prøvde Mor Teresa å hjelpe dem som er i nød og ga en hånd til de fattige. Jeg begynte å skrive selve partituret i 1999, selv om jeg faktisk komponerte den første delen like etter hennes død, etter å ha lest en av hennes bønner».

Pepe sier at han tror at Mor Teresa, som ventes å bli saligkåret om ikke lenge, ville ha likt ideen om et slikt show. Han siterer det hun en gang sa til folk i underholdningsbransjen: «Dere bringer glede med deres show, vi gjør det samme med vår tjeneste. Det som er viktig, er ikke at dere synger og at vi vasker eller skurer (...) men at vi fyller verden med den kjærlighet som Gud har gitt oss».

Zenit 13. desember 2000 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
13. desember 2000

av Webmaster publisert 21.12.2000, sist endret 21.12.2000 - 15:09