Oblat-prest drept i det sørlige Filippinene

Jolo, Filippinene (UCAN/KI) - Oblat-fader Benjamin Inocencio, kansellist for det apostoliske vikariat Jolo på Filippinene, ble skutt og drept den 28. desember 2000, bare noen få skritt fra vikariatets katedral.

Fader Inocencio O.M.I. (42) satt i en jeep og var på vei til en forretning nær Our Lady of Mount Carmel Cathedral i Jolo, 950 kilometer sør for Manila, da en snikskytter skjøt ham kl. 10.05 om morgenen.

Også skutt og alvorlig skadet ble hans sjåfør, Jun Domingo, som løp etter hjelp til presten. Snikskytteren ble selv skutt og drept etterpå. Det er ifølge fader Rogelio Tabuada, en annen oblatprest, uklart hvem det var som skjøt tilbake mot snikskytteren.

Fader Inocencio ble født i 1958 i Pasig City ved Mabnila, og presteviet i 1992. Etter syv år som sogneprest i Tawi-Tawi, ble han for et halvt år siden forflyttet til bispesetet, Jolo.

I februar 1997 ble biskop Benjamin de Jesus av Jolo drept bare noen meter fra der fade Inocencio døde i dag.

Biskop Romulo de La Cruz av Isabela, et kirkedistrikt ikke langt fra Jolo, ble tidligere i år truet på livet av en leder for den muslimske Abu Sayyaf-gruppen: Han ville halshogge biskopen og kløyve skallen hans i to fordi en komité som biskopen var medlem av, hadde støttet militærets redningsaksjon som førte til befrielsen av gisler som Abu Sayyaf-geriljaen holdt fanget i Basilan i månedsvis. Omkring 20 av gislene var skoleelever.

Claretinerpresten Rhoel Gallardo ble drept under befrielsesaksjonen, som fant sted den 3. mai, etter at geriljaen hadde kunngjort at de hadde halshogd to voksne gisler.

UCAN/KI
28. desember 2000

av Webmaster publisert 28.12.2000, sist endret 28.12.2000 - 23:34