Dødsstraff for konversjonsvillige muslimer

Kabul - KI (KAP) - Den fundamentalistiske Taliban-geriljaen som kontrollerer størstedelen av Afghanistan, erklærte mandag at mennesker som konverterer fra islam til en annen religion, skal idømmes dødsstraff. Også ikke-muslimer som vil bevege muslimer til konversjon, trues med dødsstraff, kunngjorde den øverste Taliban-lederen, Mullah Mohammad Omar, i Kabul Radio.

Omar anklaget tilhengere av andre religionssamfunn, spesielt kristne og jøder, for å forsøke å misjonere blant muslimer og for å «demonisere» den strenge tolkningen av islam som Taliban praktiserer. Bokhandlere som selger trykksaker som er kritiske til islam eller handler om andre religioner, må i følge Omar regne med fem års fengsel. Troende av andre religioner har hittil kunnet praktisere sin religion i Afghanistan.

I de Taliban-kontrollerte områdene blir minoriteter forfulgt og fremfor alt kvinner fratatt sine rettigheter og ydmyket. Overalt hvor Taliban-geriljaen støter på sterk motstand, brenner de hus og avlinger for å forhindre en snarlig tilbakekomst av flyktningene.

Kathpress 8. januar 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
8. januar 2001

av Webmaster publisert 09.01.2001, sist endret 09.01.2001 - 10:47