Bispedømme i Vietnam holder ungdomsjubileumsfeiring

NHA TRANG, Vietnam (UCAN) - Nha Trang-bispedømmet i Sentral- Vietnam har organisert et jubileumsmøte for ungdom, for å hjelpe og støtte dem med å bygge Kirken og samfunnet..

Biskop Paul Nguyen Van Hoa fra Nha Trang fortalte forsamlingen at det spesielle møtet hadde som formål å bygge opp solidaritet. Ungdom er drivkraften i samfunnet og i nasjonen; de er fremtidens ledere; dette møtet inviterer dere til å reflektere over deres rolle og engasjement i tjenesten for samfunnet og Kirken, sa biskopen til omlag 2 000 ungdommer som deltok på møtet 31. desember 2000.

En deltaker sa til UCA News at samlingen, som ble holdt i bispedømmets Stella Maris-seminar, var en god mulighet for ungdom til å be, slappe av, bli kjent med nye mennesker og utvesle tanker og ideer om fremtiden

Deltakerne var kateketer, kormedlemmer, ministranter, prestestudenter, studenter og andre aktive medlemmer i ulike kirkegrupper, fra alle menighetene i bispedømmet.

Teresa Nguyen Thi Minh Dang fortalte UCA News at hun følte seg priviligert, da det var første gang hun deltok på en katolsk ungdomssamling. "Jeg har lært mye på denne samlingen om troen min. Jeg håper det vil være flere samlinger av denne typen på bispedømmenivå i fremtiden", sa en ung kvinne fra Bac Thanh-menigheten.

Pater Pierre Le Van Ninh, ledere i organisasjonskomiteen, fortalte UCA News at møtets hovedformål var å gi katolske unge i bispedømmet mulighet til å bli kjent med hverandre, og gjøre dem oppmerksom på deres ansvar for å bygge opp den lokale Kirken.

Pater Jean Baptiste Nguyen Huu But, direktør for seminarets sosiologiinstitutt, sa at møtet hadde vært en suksess. Han la også til at dagens ungdom søker etter noe meningsfullt i det de ønsker å leve opp til sine idealer og forventninger, så Kirkens ledere må tilby dem gode aktiviteter, som vil hjelpe dem med å forenes i Jesus Kristus.

Basert på UCA News report,
9. januar 2001

av Webmaster publisert 12.01.2001, sist endret 12.01.2001 - 11:04