Kardinal dementerer innreiseforbud for prester

Minsk - KI (KAP) - Den katolske erkebiskopen av Mensk (Minsk), kardinal Kazimierz Swiatek, dementerer meldinger om at den hviterussiske presidenten Alexandr Lukasjenko har oppfordret ham til ikke å innsette flere utenlandske prester. «Jeg er overrasket over disse meldingene og spør meg hvor de kommer fra», erklærer Swiatek overfor det polske katolske nyhetsbyrået KAI. Den knapt halvannen time lange samtalen han for kort tid hadde med president Lukasjenko var i følge kardinalen «svært positiv for Kirken».

Nyhetsbyråene siterte en melding fra en talsmann for presidenten, Dmitrij Sjuk, som sa at Lukasjenko i samtalen hadde kritisert det faktum at 149 av de 261 katolske prestene i Hviterussland er utlendinger, de fleste av dem polakker.

Om den generelle situasjonen for Den katolske kirke i Hviterussland sa Swiatek at det nylig avsluttede Hellige år ble et bevis på Kirkens gjenfødelse i landet. Som eksempel nevnte han «overfylte kirker og lange køer av troende som gikk til skrifte de siste dagene av Jubelåret». Han ville ikke snakke om noe «under», men etter 70 år med kommunisme og det «åndelige tomrom» som oppsto av den grunn, beviser troen sin kraft, sier kardinal Swiatek.

Kathpress 15. januar 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
15. januar 2001

av Webmaster publisert 18.01.2001, sist endret 18.01.2001 - 16:25