Katolsk prest løslatt mot kausjon

KARACHI, Pakistan (UCAN) P. Arnold Heredia og to andre pakistanske katolikker, som ble arresteret under en protest 10. januar, har nå blitt løslatt mot kausjon.

P. Heredia, 60, ble løslatt sent om kvelden den 16. januar, sammen med Aslam Martin og Riaz Nawab. Martin er medlem av Idara-e-Amn-o-Insaf (Kommisjonen for rettferdighet og fred), som p. Heredia tidligere var generalsekretær for. Nawab jobber for Caritas Pakistan. S. M. Haider, som er medlem av den shia-muslimske gruppen, Tehrik-i-Jaffria, ble også løslatt. Hver av de løslatte måtte betale 30 000 rupees (ca. 510 US$) i kausjon.

Fjorten andre muslimer ble også arrestert etter at politiet gikk til angrep på demonstrantene, som protesterte mot misbruk av blasfemi-lovgivningen i Pakistan. Protesten fant sted i Karachi, Pakistans største by, på landets sørøstlige kyst.

P. Heredia fortalte UCA News den 17. januar om morgenen, at de 14 andre demonstrantene som var blitt arrestert sammen med ham, ville bli innvilget løslatelse mot kausjon, senere på dagen.

Prestene og de andre som ble anholdt, er tiltalt under 8 forskjellige seksjoner av Pakistans straffelov, blant annet for ulovlig møtevirksomhet og forsøk på mord. Samson Justine fra Idara forteller imidlertid, at tiltalen mot p. Heredia har blitt trukket tilbake. Ifølge ham kan dette ha tilknytning til press fra både inn- og utland.

Over 300 kristne og muslimske kvinner demonstrerte foran politistasjonen i Karachi den 13. Januar, og krevde umiddelbar løslatelse.

Ifølge Aftab Alexander Mughal, generalsekretær i Kommisjonen for Rettferdighet og Fred, var det mange menneskerettighetsgrupper som reagerte mot arrestasjonene. Ifølge ham møtte også representanter for Kommisjonen for rettferdighet og fred i Nederland, den pakistanske ambassadøren, for å kreve umiddelbar løslatelse.

UCAN rapport PA7611.1115
17. januar 2001

av Webmaster publisert 24.01.2001, sist endret 24.01.2001 - 14:51