Paven kunngjør reise til Syria

Vatikanet - KI (CWN/KAP) - Pave Johannes Paul II offentliggjorde den 25. januar personlig sine planer om å reise til Syria. Denne overraskende kunngjøringen kom ved den økumeniske feiringen av Bønneuken for kristen enhet, som ble holdt i basilikaen San Paolo fuori le Mura i Roma. Paven sa: «Jeg ser ivrig frem til reisene som vil føre meg til Syria og Ukraina. Mitt håp er at de vil bidra til forsoning og fred mellom kristne».

Selv om tidspunktet for pavens reise til Ukraina allerede er satt til 23.-27. juni, har det ikke kommet noen offisiell kunngjøring om reisen til Syria, og Vatikanet har ikke offentliggjort datoene for besøket. Jesuittpateren Roberto Tucci, som siden 1982 har tatt seg av det forberedende arbeidet før pavens reiser og som vil bli kardinal den 21. februar, er for tiden i Damaskus og diskuterer detaljene for det forestående besøket. Observatører i Vatikanet forventer at paven kommer til å reise til Syria til våren. Det spekuleres også i at han vil mellomlande på Malta på vei tilbake til Roma.

Kardinal-elekt Tucci vil fortsette planleggingen av disse reisene frem til han blir kreert til kardinal den 21. februar. Han beklager at han da ikke lenger kan delta i dette arbeidet. Hvem som overtar hans oppgaver, er ennå ikke kjent.

Catholic World News og Kathpress 25. januar 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
25. januar 2001