Journalist kandidat til saligkåring

Roma - KI (Zenit) - For første gang kan kirken snart komme til å saligkåre en journalist. Manuel Lozano Garrido, bedre kjent som «Lolo» i sin hjemregion Andalucía i Spania, tilbrakte 28 år i rullestol og var blind de siste ti årene. Likevel var han i stand til å skrive intense artikler og bøker. Han led av spondylitt, det vil si betennelse i virvelsøylen, men han var i stand til å bruke sin smerte til å finne ny mening i sitt liv. Dette reflekteres i de ni åndelige bøkene han skrev, i tillegg til magasinet Sinai, som han ga ut for de syke. Han skrev også for magasiner og aviser om evangelisering. Lozanos saligkåringssak er så å si fullført, fortalte sakens promotor, Rafael Higueras i forbindelse med en presentering av Lozanos bøker. Higueras sa at innsamlingen av vitnesbyrd og dokumentasjon er ferdig, og den viser «dydene og det eksemplariske livet til Manuel Lozano Garrido». Han sa også at prosessen for å godkjenne det første miraklet som er tilskrevet «Lolo»s forbønn, som er en nødvendighet for en saligkåring, har blitt erklært gyldig. To av de fem legene som må bekrefte en uforklarlig helbredelse, har allerede uttalt seg fordelaktig. Saligkåringssaken studeres av konsulenter og kardinaler, det siste skrittet før det presenteres for paven for hans vurdering.

Manuel Lozano Garrido ble født den 9. august 1920 i Linares i Jaen, og han begynte sitt yrkesaktive liv som journalist i religiøse medier, inkludert avisen Ya og Associated Press (AP). I 1942 ble han alvorlig syk med spondylitt, som deformerte kroppen hans og gjorde ham invalid. Til tross for sine store plager dikterte han ni bøker til sin søster Lucia og til venner. Det religiøse forlagshuset Edibesa har gitt ut Lozanos bøker, inkludert «Stjernene ses om natten» og «Det nakne treet». Det utga også «Gleden i lidelse», Lozanos biografi, skrevet av Higueras. Som journalist fikk Lozano i 1969 en av Spanias høyeste priser, Bravo-prisen, som tildeles av den spanske bispekonferansen.

Lozano døde den 3. november 1971. Hans testamente er en åpenbaring av hans liv: «Venner: Vi kommer ikke til å se hverandre på en stund. Jeg ser frem til mitt møte med Faderen. Jeg takker dere for at dere er med meg i døden som dere var ved min side da jeg satt i min rullestol. Jeg er deres og jeg fornyer min avtale med gleden. Pass på Lucia, og husk at alt er nåde».

Zenit 26. januar 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
26. januar 2001

av Webmaster publisert 02.02.2001, sist endret 02.02.2001 - 15:51