Politiet rydder okkupert kirke i Paris

Paris - KI (KAP) - I Paris ryddet politiet søndag kveld kirken Saint-Bernard, som på formiddagen ble okkupert av rundt 100 utlendinger som lever illegalt i Frankrike. Med denne aksjonen ville de demonstrere for tildeling av oppholdstillatelser. 13 av okkupantene ble etter ryddingen tatt med av politiet for å fastslå deres identitet før de igjen ble satt fri.

Erkebispedømmet Paris opplyser at en representant for okkupantene fikk anledning til å henvende seg til de tilstedeværende troende under søndagsmessen. I tillegg tilbød politiet en delegasjon fra okkupantene å føre samtaler i det franske innenriksdepartementet hvis de forlot kirken, men dette ble avslått. Derfor ryddet politiet kirken. Erkebispedømmet uttaler videre at kirken befinner seg i «et beskjedent boligområde», hvor befolkningen ofte selv er fattig. Det er derfor ikke riktig å okkupere denne kirken og belaste den med et problem som menigheten ikke har noe ansvar for.

Kirken Saint-Bernard ble allerede i 1996 okkupert av utlendinger som lever illegalt i Frankrike, og under sterke protester fra offentligheten ble den tre måneder senere ryddet med makt.

Kathpress 5. februar 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
5. februar 2001

av Webmaster publisert 06.02.2001, sist endret 06.02.2001 - 10:54