Kardinal Martini fordømmer forsøk på kloning av mennesker

Milano - KI (KAP) - Erkebiskopen av Milano, kardinal Carlo Maria Martini, har i forbindelse med de nye fremstøtene på området kloning av mennesker formanet vitenskapsmennene til ikke å skade menneskets verdighet. I forbindelse med en aids-kongress i Milano, sa Martini til journalister at mennesket ikke må bli et teknisk fremstilt produkt. Forskerne må alltid ha menneskeverdigheten for øye og må på ingen måte skade denne naturlige og medfødte verdigheten.

Fra Vatikanet kom det imidlertid ikke først noen offisiell kommentar til utsagnene fra forplantningsmedisinerne Severino Antinori fra Italia og Panayotis Zavos fra USA. Disse erklærte fredag ved et arrangement på La Sapienza-universitetet i Roma at de så snart som mulig aktet å klone et menneske.

I italienske aviskommentarer het det i den forbindelse at Vatikanet åpenbart ville hindre at Antinoris prosjekt gjennom en kirkelig protest ville få ytterligere oppmerksomhet. Allerede før Antinoris ytringer i Roma, hadde den vatikanske bioetikk-eksperten biskop Elio Sgreccia minnet om at Vatikanet allerede flere ganger entydig har uttalt seg mot kloning av mennesker.

Kathpress 11. mars 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
11. mars 2001

av Webmaster publisert 16.03.2001, sist endret 16.03.2001 - 16:11