Saken mot Madonnaen fra Civitavecchia henlagt

Roma - KI (KAP/Zenit) - Forundersøkelsene som ble satt i gang mot elektrikeren Fabio Gregori, eieren av «Den gråtende madonnaen fra Civitavecchia», er innstilt, skriver den italienske avisen Il Giornale. En granskningsdommer beordret undersøkelsene igangsatt den 7. mars 1995 etter at forbrukerorganisasjonen Codacons hadde anmeldt Gregori for angivelig svindel og for å utnytte folks godtroenhet. Dommeren fant ingen bevis for svindel eller lureri og henla saken. Madonnastatuen i Civitavecchia nær Roma utsondret i februar 1995 blodige dråper, i følge Fabio Gregori, og den har vakt oppsikt i Italia og senere ut over landets grenser. Statuen var brakt til Gregoris hus fra Medjugorje i Hercegovina av den spanske presten Pablo Martin. Etter at tusenvis av troende valfartet til elektrikerens hus, hvor statuen var plassert i hagen, beslagla politiet gipsfiguren forbigående. Men senere ga politiet den tilbake, og den ble plassert i en kirke i nærheten.

Biskopen av Civitavecchia, Girolamo Grillo, var opprinnelig skeptisk til historien og ga sognepresten ordre om å ødelegge statuen. Men dette ble ikke gjort og biskopen beslagla den for å undersøke saken. Men etter at den gråt mens han holdt den i hendene, ble han overbevist om ektheten. Han forteller at det nå hver uke kommer i gjennomsnitt 3.500 pilegrimer til kirken med statuen, og det feires fem messer hver lørdag og syv messer hver søndag. Biskopen håper at skeptikerne i alle fall vil tro retten, som har erklært at ingen svindel har funnet sted.

I mellomtiden har titusener valfartet til «Madonnina» i Civitavecchia, og det fortelles om mirakuløse helbredelser. Erkebiskopen av Kongos hovedstad Kinshasa, kardinal Frédéric Etsou, har tidligere fortalt om hvordan han i fjor kom seg etter en alvorlig sykdom etter at han året før hadde valfartet til Madonnaen fra Civitavecchia. Troslærekongregasjonen i Vatikanet undersøker saken med den gråtende statuen, og i mellomtiden har de på biskop Grillos anmodning tillatt de troende å besøke statuen.

Kathpress og Zenit 20. mars 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
20. mars 2001

av Webmaster publisert 27.03.2001, sist endret 27.03.2001 - 11:16