Satanist dømt for mord på prest

Colmar - KI (KAP/CWN) - Fredag før palmesøndag ble den selverklærte satanisten David Oberdorf dømt til 20 års fengsel for mordet på den 68-årige p. Jean Uhl i byen Colmar i Alsace i desember 1996. Oberdorf, som den gangen bare var 18 år gammel, har tilstått å ha myrdet presten med 33 knivstikk. Da rettssaken åpnet i Colmar mandagen før, ba han straks om tilgivelse og sa at han ikke kunne forstå hva han hadde gjort. Han ba også prestens familie om å tilgi ham.

Anklagerne fortalte at Oberdorf hadde et hedensk alter for germanske guder i sitt hjem og utførte satanistiske ritualer der. I tillegg fant man nazistisk materiale i guttens hjem. Mordet på p. Uhl skjedde den 19. desember 1996 i presteboligen i Kingersheim ved Mulhouse. I følge lokale avismeldinger skal Oberdorf ha fortalt etterforskerne at han var besatt av djevelen og «hadde en satanistisk inspirasjon» før mordet.

Erkebiskop Joseph Dore av Strasbourg, bispedømmet hvor p. Uhls sogn Saint-Adelphe i Mulhouse ligger, ba retten om å vise nåde, og sa at Oberdorf hadde forandret seg etter mordet. En av de første beslutningene retten fattet, var å avslå en anmodning fra erkebiskopen om å bli utnevnt til sivil part i saken, noe som ville ha gitt ham tilgang til alle sakens papirer. Retten begrunnet det med at erkebiskopen ikke hadde kjent p. Uhl og at han var utnevnt til erkebiskop først et år etter mordet og at han selv ikke hadde lidd noen skade. Erkebiskopen protesterte på rettens avgjørelse og sa at hans stilling gjør ham til en farsskikkelse for det katolske samfunnet og som sådan deler han «deres historie, alle deres lidelser og deres smerte».

Kathpress 4. april og Catholic World News 2. og 6. april 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
6. april 2001

av Webmaster publisert 24.04.2001, sist endret 24.04.2001 - 19:36