Munkene blir på Mont-Saint-Michel

Paris - KI (KAP) - Det er nå klart at de katolske munkenes fortsatte nærvær på den franske klosterøya Mont-Saint-Michel ved Den engelske kanal nå er sikret. Ifølge avismeldinger tirsdag i Den stille uke har de antikvariske myndighetene og bispedømmet Coutances kommet frem til et kompromiss.

Staten ville foreta en drastisk reduksjon av det arealet som var stilt til disposisjon for munkene og også begrense feiringen av gudstjenester. Dermed ville man unngå begrensninger for de rundt tre millioner besøkende som årlig kommer til øya. Staten er eier av valfartsstedet og lot Kirken i 1969 disponere et areal slik at en klosterkommunitet igjen kunne slå seg ned på øya. Denne avtalen utløper ved årsskiftet. Den benediktinske kommuniteten består i øyeblikket av bare to medlemmer, men blir i juni forsterket med fem medlemmer.

Granittøya utenfor Normandie, som i dag er forbundet med fastlandet, har siden 500-tallet vært bebodd av munker. Benediktinerklosteret fra 966, som i sin nåværende form stammer fra 900-til 1400-tallet, er et egenartet minnesmerke over middelaldersk kloster- og festningsarkitektur.

Kathpress 10. april 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
10. april 2001

av Webmaster publisert 25.04.2001, sist endret 25.04.2001 - 18:40