Bergen til topps i senior-NM i ministrering

For fjerde år på rad arrangeres det NM i ministrering i Kirken i Norge. I år, som i fjor, er NM delt i et arrangement for seniorer (8. klasse og oppover) og et for juniorer (7. klasse og yngre). 20.-22. april gikk senior-NM av stabelen i St. Olav menighet i Trondheim.

Vinner av arrangementet, som holder et solid nivå selv om det ikke er "blodig alvor", ble, som i fjor, laget fra St. Paul menighet i Bergen. I år fikk laget imidlertid følge "helt hjem" av laget fra St. Olav, Oslo. Bergenserne vant til slutt med 1 (av maks 80) poeng i en konkurranse der det skilte kun 3,3 poeng mellom de 5 første lagene. Tredjeplassen ble delt mellom laget fra St. Hallvard, Oslo og et blandet Østfold-lag fra Fredrikstad og Askim.

I alt samlet arrangementet drøyt 50 deltagere, over 40 fra utenfor vertsmenigheten, fordelt på ti lag fra elleve menigheter. Noe av hensikten med å legge årets arrangement til Trondheim, var å legge forholdene til rette for deltagelse for ministranter fra Midt-Norge og Nord-Norge. Dette viste seg å lykkes da Midt-Norge var representert med lag også fra Ålesund og Levanger, i tillegg til Trondheim. Fra Nord-Norge kom et lag fra Tromsø.

Deltagerne ble godt tatt i mot av vertsmenigheten, som sørget for innkvartering og mat. Biskop Georg Müller deltok under store deler av arrangementet og fungerte som overdommer i konkurransen. I søndagens høymesse okkuperte ministrantene de første benkene, mens det tilsynelatende uslåelige laget fra Bergen ministrerte. Siden arrangementet fant sted i St. Olavs by, omfattet programmet også besøk i Nidarosdomen.

Junior-NM finner sted helgen 4.-6. mai i St. Ansgar menighet i Kristiansand. Det arrangementet har foreløpig over 70 påmeldte.

Ministranthelgene, både for seniorer og juniorer, arrangeres av en gruppe veteranministranter i samarbeid med Norges Unge Katolikker og vertsmenighetene.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
25. april 2001

av Webmaster publisert 26.04.2001, sist endret 26.04.2001 - 15:03