Bispekonferansen angriper Vatikanet som «rasistisk»

Lilongwe - KI (KAP) - I sammenheng med meldingene om presters seksuelle misbruk av nonner har den katolske bispekonferansen i Malawi kritisert Vatikanet som «rasistisk». Vatikanets stillingtaken til det interne notatet som er kommet offentligheten for øre, vekker det inntrykk at det finnes en dyptgående umoral i Afrika, sier generalsekretæren for den malawiske bispekonferansen, Robert Mwaungulu, til Panafrican News Agency i Lilongwe. Riktignok forekommer det slike saker, men det handler ikke om et utelukkende afrikansk problem, sier Mwaungulu. Han bekrefter overfor nyhetsbyrået at «et lite antall prester» har problemer med sølibatet, men dette begrenser seg ikke til Afrika. Den som hevder noe annet, er «rasistisk», sier han.

I midten av mars bekreftet Vatikanet avismeldinger om presters seksuelle utnyttelse av ordenssøstre. Vatikanets talsmann, dr. Joaquin Navarro-Valls, erklærte at problemet imidlertid begrenset seg til et «begrenset geografisk område».

Den amerikanske avisen National Catholic Reporter siterte i mars detaljer fra fire interne kirkelige notater fra årene 1988 til 1995. Der blir det blant annet beskrevet at det fremfor alt i Afrika var gjentatte tilfeller av at ordenssøstre var gjort gravide av prester. Prester og til og med biskoper hadde misbrukt sin maktstilling og ordenssøstrenes tillit til egen seksuell tilfredsstillelse, het det.

Kathpress 20. april 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
20. april 2001

av Webmaster publisert 26.04.2001, sist endret 26.04.2001 - 15:07