Birgittasøstrene åpner kloster på Castros oppfordring

Roma - KI (Zenit) - Etter oppfordring fra Fidel Castro, Cubas eneveldige hersker, har Birgittasøstrene åpnet et hus på Cuba til minne om pave Johannes Paul IIs besøk på øya i januar 1998.

Den hellige Birgitta ga selv sin orden navnet «Den helligste Forløsers orden» (Ordo Sanctissimi Salvatoris -OSsS eller OSSalv). De Birgittasøstrene som nå har foretatt en grunnleggelse på Cuba, tilhører den salige Elisabeth Hesselblad s gren. Huset ble innviet av ordensgrenens generalabbedisse, Moder Tekla Famiglietti, som ble fulgt på reisen til Cuba av Moder Elisa, kongregasjonens generalvikar. Søstrene ble mottatt av Caridad Diego, leder for kontoret for religiøse saker i sentralkomiteen i Cubas statsbærende kommunistparti.

Huset skal bebos av åtte søstre, og det vil tilby retretter når det er i drift innen et år fra nå. Eiendommen er stilt til rådighet av kardinal Jaime Lucas Ortega y Alamino, erkebiskop av Havanna. Moder Tekla sier at Castro har sendt et brev til paven hvor han uttrykker sitt ønske om at huset vil tjene som en påminner om pavebesøket på Cuba.

Zenit 25. mai 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
25. mai 2001

av Webmaster publisert 30.05.2001, sist endret 30.05.2001 - 16:03