Paven beklager vold under G8-møtet i Genova

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II har beklaget volden under G8-toppmøtet i Genova. Vold er ingen løsning for å finne rettferdige løsninger på bestående problemer, sa han søndag før sin middagsbønn i Castel Gandolfo. Han uttrykte «smerte og bitterhet» over fiendtlighetene som eksploderte med alvorlige konsekvenser. Paven fornyet sin appell til alle som «virkelig er opptatt av menneskerettighetene» om å fortsette sitt engasjement for en mer rettferdig og solidarisk verden.

Også Vatikanradioen fordømmer volden under toppmøtet og advarer samtidig mot en forhastet fordømmelse av ordensmakten. Etter opptøyene ved de siste store konferansene i Seattle, Nice, Praha og Göteborg ville det vært et under om Genova gikk fri. Det er klart at volden ble provosert frem med hensikt, heter det i Vatikanradioens kommentar.

Som opptakt til møtet oppfordret paven fredag deltakerne på G8-møtet om ikke å utelukke noen personer eller nasjoner under sine rådslagninger. I et personlig budskap til stats- og regjeringssjefene for de 8 største industrimaktene, som var samlet i Genova, gikk paven inn for konkrete løsninger på problemområdene fred, fattigdom, helse og miljø. Det gjelder å fremme en kultur av solidaritet, sa paven i budskapet, som ble overlevert av kardinalstatssekretær Angelo Sodano til verten for møtet, statsminister Silvio Berlusconi.

Kathpress 23. juli 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
23. juli 2001

av Webmaster publisert 24.07.2001, sist endret 24.07.2001 - 13:41