Eks-erkebiskop Milingo vil tilbake til Kirken

Vatikanet - KI (KAP) - Vatikanet har bekreftet at den omstridte afrikanske kurie-erkebiskopen Emmanuel Milingo ønsker å vende tilbake til Den katolske kirke. I en knapp erklæring fra Troskongregasjonen heter det at pave Johannes Paul II «på faderlig vis» har minnet erkebiskopen «om hans ansvar overfor Gud og Kirken». Milingo har etter sine «beklagelsesverdige handlinger» bestemt seg for å sette av en tid til ettertanke og bønn «med sikte på en fullstendig forsoning med Kirken».

Kommunikeet sier ingen ting om hvor Milingo nå oppholder seg, men Vatikanets talsmann tilbakeviser «journalistiske fantasiprodukter» som sier at Milingo bor i pavens gjesteleilighet i Det apostoliske palass. Vatikanet sier heller ikke noen ting om hvilken kirkerettslig løsning som planlegges for det ekteskapet som Milingo inngikk med Maria Sung Ryae etter Moon-sektens ritus. Den italienske avisen Il Messaggero melder at funksjonærer fra Moon-sekten skal være oppbrakte over den siste vendingen saken har tatt.

Samtidig avslører italienske aviser nye detaljer om ekteskapet mellom Milingo og Maria Sung. Hun skal i følge Corriere della Sera allerede før ekteskapsinngåelsen ha bodd en tid i Napoli, hvor hun virket som spesialist i akupunktur. I denne tiden lærte hun italiensk og forberedte seg muligens på sin fremtidige rolle. I følge avisen ønsket Milingo opprinnelig å ha en japansk kvinne ved sin side under bryllupsseremonien den 27. mai, men sektgrunnleggeren Moon plukket i stedet ut Maria Sung fra Korea.

Kathpress 13. august 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
13. august 2001

av Webmaster publisert 15.08.2001, sist endret 15.08.2001 - 11:27