Pedofile prester til rehabiliteringssenter

London - KI (KAP) - Dømte pedofile prester i de katolske og anglikanske kirkene i Storbritannia skal i fremtiden etter sin løslatelse fra fengselet behandles i rehabiliteringssentre. I følge en melding i den britiske avisen Sunday Telegraph skal slike hus på hemmelige steder finansieres av de to kirkene. Kirkene reagerer med dette på anklager om at de ikke tar problemet med seksuelt misbruk av barn alvorlig nok. En psykolog sier at gjerningsmennene skal konfronteres med konsekvensene av sine gjerninger.

I de siste fem årene har tallrike pedofiliskandaler rystet både de katolske og den anglikanske kirken. Mer enn femti prester og legmedarbeidere har blitt fengslet på grunn av misbruk av barn. Flere kirkeledere har blitt offentlig angrepet for angivelig halvhjertede reaksjoner mot pedofile. Også overhodet for Den katolske kirke i England og Wales, kardinalerkebiskop Cormac Murphy-O'Connor av Westminster, er blitt anklaget for som biskop av Arundel & Brighton å ikke ha grepet inn overfor en av sine prester.

Både ofrene for seksuelt misbruk og deres pårørende kritiserer i følge avisartikkelen tiltaket som utilstrekkelig. De går inn for en mer omfattende behandling, og dessuten krever de opprettelsen av et kirkelig finansiert senter for ofrene.

Kathpress 6. august 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
6. august 2001

av Webmaster publisert 17.08.2001, sist endret 17.08.2001 - 11:18