Kirken kritiserer konversjonsforbud

New Delhi - KI (KAP) - Den katolske kirke i India har kritisert lovforslaget om et konversjonsforbud som diskriminerende. Fremstøtet viser en «nedvurdering og manglende respekt» for religiøse minoriteter fra regjeringskoalisjonen, sier generalsekretæren for den indiske bispekonferansen, Donald de Souza, i følge det asiatiske nyhetsbyrået UCA-News. Forslaget ble innlevert i parlamentet i slutten av juli.

Medlemmer av regjeringspartiet understreker at den planlagte loven bare retter seg mot «påtvungne konversjoner», mens representanter for opposisjonen sier at det i slike tilfeller allerede finnes tilstrekkelig lovbeskyttelse. I følge UCA-News forbyr lovforslaget betaling eller løfter om betaling, gratis utdannelse, tildeling av arbeidsplasser, bevilging av gratis av kost og losji eller klær hvis det er forbundet med konversjon. Ved brudd på loven foreskrives fengsel i opp til ti år.

Indiske rettseksperter har i følge nyhetsbyrået advart mot at en slik lov fremfor alt vil kunne rettes mot kirkelige institusjoner. De kristne kirkene driver tallrike institusjoner for utdanning og velferd. Disse kan tolkes som instrumenter for proselyttisme blant den fattige befolkningen, frykter jurister. Biskop Valerian D'Souza av Poona kaller forslaget et bevis på en «prioritetsforvirring» hos lovgiverne. Disse bør heller bry seg om det beste for «millioner av fattige, undertrykte og marginaliserte mennesker». De demokratiske velgerne vil ikke tolerere en slik lov, sier biskopen.

Kathpress 6. august KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
6. august 2001

av Webmaster publisert 17.08.2001, sist endret 17.08.2001 - 11:19