Katolsk protest etter mord på prest

Bombay - KI (KAP) - Etter mordet på en katolsk prest i Bombay i India har byens erkebiskop, kardinal Ivan Dias, beordret at de rundt 150 katolske skolene i bispedømmet skal stenges. Dessuten oppfordrer han alle katolikker til å bære svarte armbind som tegn på sorg over ugjerningen. «Dette tegnet skal uttrykke vår avsky over denne sinnssyke og barbariske gjerningen som river vårt elskede fedreland i stykker», sier Dias i følge avisen Times of India. Erkebiskopen sier at mordet på presten Oscar Mendoca, som formodentlig er utført av nasjonalistiske hinduer, var «planlagt».

Mordet på presten skjedde i forbindelse med en minnemarsj som ble arrangert av den militante hinduorganisasjonen Bajran Dal. Under marsjen til minne om 25 hinduer som ble myrdet i Tripura for to år siden, stormet i følge avismeldinger 25 Bajran Dal-tilhengere inn i menighetshuset og slo i hjel presten.

Siden den nasjonaldemokratiske alliansen overtok makten i India i mars 1998, har det vært flere hundre overgrep mot kristne i India. I Bombay, hvor Den katolske kirke har vært til stede i mange hundre år, har mordet på presten utløst sterke spenninger.

Kathpress 13. august 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
13. august 2001

av Webmaster publisert 20.08.2001, sist endret 20.08.2001 - 11:13