Regjeringen truer med å gi katolske skoler til pinsevennene

Nairobi - KI (CWN) - I en ny tvist i den lange kampen for kontroll over Kenyas skoler har landets regjering truet med å ta menighetsskoler fra Den katolske kirke og gi dem til De afrikanske uavhengige pinsekirkene i Afrika (AIPCA). Utdanningsminister Marsden Madoka sier at regjeringen vil overgi 328 skoler til AIPCA, slik at den protestantiske gruppen kan innpode litt disiplin i studentene.

Det katolske hierarkiet har reagert ved å advare AIPCA mot å bli involvert. «Vi vil ikke lene oss tilbake og la våre skoler bli fratatt oss», sier formannen for den kenyanske bispekonferansen, biskop John Njue. Han sier at Kirken vil beskytte sine skoler og på det sterkeste motsette seg alle forsøk fra regjeringen på å fravriste dem kontrollen.

Biskop Njue beskylder AIPCA for å akseptere politisk utnytting fra regjeringen til president Daniel Arap Moi, men lover at Kirken «ikke vil oppgi våre skoler». Men lederen for AIPCA, erkebiskop Samson Gaitho, har sagt at han ikke vil gi seg «før vi har overtatt skolene». Generalsekretæren for Kenyas nasjonale kristne Råd, Rev. Mutava Musyimi, sier at regjeringen ønsker å sette kirkene opp mot hverandre. «Noen et sted ønsker at kirkene skal være travelt opptatt med å bekjempe hverandre slik at de ikke kan konsentrere seg om viktigere saker som angår nasjonen».

Catholic World News 5. september 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
5. september 2001

av Webmaster publisert 11.09.2001, sist endret 11.09.2001 - 16:16