Klart for helligkåring av Opus Deis grunnlegger?

Vatikanet - KI (KAP/Zenit) - Den salige Josemaría Escrivá de Balaguer, grunnlegger av Opus Dei, kan bli helligkåret neste år, i følge uoffisielle kilder i Vatikanet.

Disse opplyser at Kongregasjonen for Helligkåringer har anerkjent den mirakuløse helbredelsen av en 69-årig spansk røntgenlege som led av akutt nedbryting av huden. Helbredelsen ble erklært vitenskapelig uforklarlig få år etter saligkåringen av Escrivá den 17. mai 1992. En teologkommisjon utnevnt av Helligkåringskongregasjonen konkluderte med å anerkjenne miraklet i 1998, skriver den romerske avisen Il Messaggero. Avisen skriver også at miraklet ble godkjent den 21. september i år av en kommisjon av kardinaler og biskoper som har fått i oppdrag å undersøke saken.

Skulle disse opplysningene bli bekreftet, kan pave Johannes Paul II underskrive dekretet som anerkjenner miraklet i desember i år, slik at helligkåringen kan finne sted i 2002, når 100-årsjubileet for Escrivás fødsel blir feiret den 9. januar. Verken offisielle kilder i Vatikanet eller noen fra personalprelaturet Opus Dei vil stadfeste muligheten for at Escrivás helligkåringsprosess nærmer seg slutten.

Tidligere har Opus Deis informasjonskontor bekreftet at andre uforklarlige helbredelser i Spania, Puerto Rico, Peru og Filippinene har blitt tilskrevet den salige Josemarías forbønn. Ubekreftede meldinger går ut på at samtidig med Josemaría Escrivá vil den salige italienske kapusinerpateren Pio av Pietrelcina bli helligkåret og den albansk/indiske ordensgrunnleggeren Mor Teresa bli saligkåret.

Kathpress 2. oktober og Zenit 30. september 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
2. oktober 2001

av Webmaster publisert 05.10.2001, sist endret 05.10.2001 - 14:37