Skottland kriminaliserer religiøst hat

Edinburgh - KI (CWN) - Skottlands førsteminister Henry McLeish har kunngjort at han vil følge Englands eksempel og gjøre religiøst hat og sjikane til en forbrytelse også nord for grensen. Dette tiltaket er spesielt viktig i Skottland, ettersom landet har en lang historie for både protestantisk og katolsk sekterisme og bigotteri, spesielt rundt fotballklubber.

Senest sist helg var det en rekke knivstikkinger og slagsmål i Glasgow etter en av de tradisjonelle kampene mellom byens to store fotballag, Celtic og Rangers, som tradisjonelt har henholdsvis katolske og protestantiske bånd. Samtidig ble en moské i Edinburgh utsatt for en brannbombe og muslimske gravsteiner på en kirkegård i Wishaw ble ødelagt.

Førsteminister McLeish sa til medlemmer av det skotske parlamentet at det ikke må finnes tilfluktssteder for hat i Skottland. «Vi står skulder ved skulder med regjeringen i Westminster i tiltak for å gjennomføre endringer i vår lovgivning slik at vi kan slå ned på religiøse forbrytelser. Dette er en hatets kriminalitet av ekstremister og bigotte personer og slike som ikke har en plass i et moderne Skottland».

Catholic World News 5. oktober 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
5. oktober 2001

av Webmaster publisert 08.10.2001, sist endret 08.10.2001 - 23:06