Erkebiskop venter pavebesøk i Moskva neste år

Roma/Moskva - KI (KAP) - Den katolske erkebiskopen av Moskva, Tadeusz Kondrusiewicz, regner med at paven kommer til å besøke Moskva allerede neste år. Til det romerske månedsmagasinet Inside the Vatican sier Kondrusiewicz: «Jeg er sikker på at paven kommer til Russland neste år». Erkebiskopen understreker at selv den russisk-ortodokse patriark Alexej II av Moskva ikke prinsipielt utelukker et pavebesøk. Han tror at patriarkens motstand mot besøket «stadig avtar», og han minner om at det for et år siden knapt var noen som regnet det som mulig med et pavebesøk i Ukraina og Kasakhstan.

I tillegg forsterkes indisiene for at det planlegges en pavereise til Hviterussland neste år. Den nye pavelige nuntius i Minsk, Ivan Jurkovic, ble fredag mottatt av pave Johannes Paul II i privataudiens. Den gjenvalgte hviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko har forlengst overfor polske journalister ytret seg forsiktig optimistisk om muligheten for et pavebesøk i sitt land.

Av de 15 tidligere sovjetrepublikken har paven nå besøkt 7: Estland, Latvia og Litauen (1993), Georgia (1999), Ukraina, Armenia og Kasakhstan (2001), mens han ennå ikke har besøkt Russland, Hviterussland, Moldova, Aserbajdsjan, Usbekistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Kirgisia.

Kathpress 14. oktober 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
14. oktober 2001