Katolsk prest bortført

Manila - KI (KAP/CWN) - På Filippinene er på nytt en katolsk prest blitt bortført. Åtte bevæpnede menn kidnappet onsdag kveld den italienske misjonæren Giuseppe Pierantoni under messen i en kirke i Dimataling, skrev filippinske aviser torsdag. I følge politiet slapp de ukjente gjerningsmennene unna med en speedbåt. Det er antakelig den muslimske opprørerorganisasjonen Abu Sayyaf som står bak ugjerningen, heter det videre. Disse har i flere måneder holdt to amerikanske misjonærer og åtte innfødte som gisler på øya Basilan.

Abu Sayyaf kjemper ifølge egne opplysninger for uavhengighet for den sørlige delen av Filippinene, som er bebodd av muslimer. For å finansiere sine aksjoner tar de stadig utenlandske gisler, som de løslater bare mot betaling av løsepenger.

Men biskop Zacharias Jimenez av Pagadian på Mindanao i det sørlige Filippinene sier til misjonsnyhetsbyrået Fides at kidnappingen ble foretatt av alminnelige banditter, ikke Abu Sayyaf, og at den ikke har noe med den nåværende internasjonale krisen å gjøre. Men biskopen utelukker ikke at bandittene kan komme til å samarbeide med geriljaen i fremtiden, og de kan til og med overlevere presten til dem som en del av en økonomisk avtale.

Torsdag erklærte Filippinenes president Gloria Macapagal Arroyo at hun vil gjeninnføre dødsstraffen og utvide den til også å gjelde kidnappinger.

Kathpress og Catholic World News 18. oktober 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
18. oktober 2001

av Webmaster publisert 25.10.2001, sist endret 25.10.2001 - 16:48