Hjelp til afghanske flyktninger

Oslo: Caritas Norge har i dag (24. oktober) sendt ut appell til landets katolske menigheter om støtte til nødhjelpsarbeid blant afghanske flyktninger.

Situasjonen for innbyggerne i Afghanistan har vært vanskelig i mange år med krig og tørke. Etter at de militære angrepene startet har livet blitt enda vanskeligere, og med vinteren i anmarsj vil situasjonen bli kritisk for mange. Millioner av mennesker er på flukt inne i Afghanistan og i nabolandene. Også de som er igjen i sine hjem er truet av sult og sykdom.

Caritas Internationalis (CI) har i samarbeid med bl.a. Caritas Pakistan satt i gang et omfattende program for å komme de afghanske flyktningene til hjelp. Flere hundre tusen flyktninger vil gjennom dette programmet få mat, husholdningsutstyr, forbedrede sanitærforhold, medisiner og helsetilbud. CI har bedt de nasjonale organisasjonene i Caritas-nettverket om til sammen ca 11 millioner dollar til programmet.

Caritas Norge ønsker å bidra til dette arbeidet. For at det skal bli mulig, er vi avhengig av bidrag fra gamle og nye givere. Send din gave nå til Caritas Norges giverkonto 8200.01.93433. Du kan også bruke kortkontonummer 4.

Den afghanske befolkningen er avhengig av verdens hjelp. Du kan gi ditt bidrag gjennom Caritas Norge - Den katolske kirkes bistandsorganisasjon.

Caritas Norge
24. oktober 2001