Katolsk prest dømt for mord

Bratislava - KI (KAP) - I Slovakia er en katolsk prest dømt til 13 års fengsel for mord. Dommen ble avsagt i første instans av distriktsdomstolen i Banska Bystrica. Stefan K., sogneprest av Lovcica-Drubin, ble funnet skyldig i å ha slått ned stedets skogoppsynsmann Milan Pauc i sin prestebolig i januar 2001, og deretter å ha helt bensin over ham og tent på. Deretter slepte presten i følge etterforskningen sitt offer til det stedlige kommunekontor og meldte under falskt navn. Kriminalsaken har vakt stor oppsikt i den slovakiske offentligheten.

Den 70 år gamle presten nekter også etter domfellelsen å ha begått ugjerningen. Ved politiets undersøkelser ble det slått fast at både sognepresten og skogoppsynsmannen var svært beruset på gjerningstidspunktet. Skogoppsynsmannen hadde oppsøkt presten for å bringe ham noe viltkjøtt. Den geistlige påsto senere at han ikke kunne huske noe.

Presten Stefan K. var allerede tidligere brakt i vanry blant lokalbefolkningen på grunn av sin «uprestelige» livsførsel. I varetekstretten ble han pålagt en avvenningskur, men denne fikk ingen resultater, melder slovakiske medier. I varetektstiden fikk han et hjerteattakk og var i følge legene klinisk død, men de klarte å bringe ham tilbake til livet.

Kathpress 30. oktober 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
30. oktober 2001

av Webmaster publisert 06.11.2001, sist endret 06.11.2001 - 17:14