Innenriksministeren mener at Vatikanet er mulig terrormål

Roma - KI (KAP) - Vatikanet er et mulig mål for islamske terrorangrep, mener den italienske innenriksministeren Alfredo Mantovano. I et intervju i avisen La Stampa sist søndag sa Mantovano at engstelse for Vatikanets sikkerhet ikke bare er resultatet av en logisk utledning, snarere er det i tenkningen til de islamske tilhengerne av Osama bin Laden klare holdepunkter som fører til denne vurderingen.

USA, Israel og Vatikanet deltar fra islamske fanatikeres synspunkt i et komplott mot islam. Konkrete etterretningsmessige opplysninger om attentatsplaner mot Vatikanet nevnes ikke i intervjuet med innenriksministeren, som kommer fra den høyreorienterte «Alleanza Nazionale» (etterfølgeren til ny-fascistene i «Movimento Sociale Italiano»).

La Stampa forteller om frykt i Vatikanet for et mulig terrorangrep i julen. Under overskriften «Vatikanet - Alarm for midnattsmessen») spekulerer avisens Vatikan-ekspert i at det ved Den hellige Stol til tross for offisiell sindighet finnes engstelse for et tenkelig islamsk angrep mot julefeiringen. Grunnen er den ventede store menneskemengden samt den enorme symbolvirkningen. For å forberede seg blir det i Vatikanet overveid et mulig samarbeid med arabiske etterretningstjenester.

Vatikanet har ikke kommentert spekulasjonene. Ved saligkåringene den 4. november kom på nytt de siste ukenes vanlige sikkerhetstiltak til anvendelse, deriblant gjennomlysning av messedeltakernes bagasje. Tidligere har andre italienske aviser allerede flere ganger spekulert på om kuppelen på Peterskirken kan bli mål for et terrorangrep etter forbilde fra 11. september.

Kathpress 4. november 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
4. november 2001

av Webmaster publisert 09.11.2001, sist endret 09.11.2001 - 14:50