Katedral stenges

Glasgow - KI (CWN) - Den gode Hyrdes katedral i Ayr i Skottland er den første katolske katedralen som stenger dørene i Storbritannia etter reformasjonen for mer enn 450 år siden. Katedralen er sentrum i Galloway, som er Skottlands eldste bispedømme, men den er rammet av akselererende utgifter og fallende messeoppmøte. Biskop Maurice Taylor av Galloway har også skrevet til menighetsmedlemmene og forklart at utgiftene til å reparere taket alene langt overstiger Kirkens ressurser.

Biskopen sier at det overveldende flertallet av prestene i bispedømmet anbefaler stenging, og bortsett fra sognebarna i katedralen, var de få legfolkene som svarte på forespørselen, også tilhengere av å stenge katedralen. Menighetsmedlemmene er ulykkelige over vedtaket og sier at de prøvde å skaffe penger, men de klarte ikke å få inn nok.

Bispedømmet Galloway er 1600 år gammelt, noe som gjør det til Storbritannias eldste eksisterende bispedømme. Den gode Hyrdes katedral ble bygd på 1950-tallet med sitteplass for 750, men det gjennomsnittlige oppmøtet på søndager nå er 150. I de siste ukene har menigheten sunket til rundt 100.

Catholic World News 5. november 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
5. november 2001

av Webmaster publisert 14.11.2001, sist endret 14.11.2001 - 12:45