Ny debatt om islamsk toleranseappell

London - KI (KAP) - Primas for den anglikanske kirke i England, erkebiskop George Carey, vil ikke undertegne oppropet fra det islamske samfunnet i Storbritannia om en innsats for mer forståelse mellom trossamfunnene. I følge engelske aviser erklærer Carey at han prinsipielt ikke undertegner opprop, men konsentrerer seg heller om ting som han selv har iverksatt. Men han sier at muslimene ikke må nære tvil om hans anstrengelser for å forstå dem bedre.

Kontoret til den britiske overrabbineren Jonathan Sacks har uttalt seg på lignende måte. Sacks hilser velkommen erklæringen til fordel for det islamske samfunnet i Storbritannia, men han foretrekker å uttrykke seg med egne ord.

Det islamske samfunnet i landet kom med sitt opprop i anledning «Informasjonsuken om islam», og det er blant annet undertegnet av statsminister Tony Blair og hans visestatsminister John Prescott samt partilederen for det liberale partiet, Charles Kennedy. Erklæringen krever at det blir iverksatt tiltak for å bedre forbindelser mellom trossamfunnene og for å gi avkall på diskriminerende og aggressivt språk.

Kathpress 7. november 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
7. november 2001

av Webmaster publisert 14.11.2001, sist endret 14.11.2001 - 13:04