Opprør om begravelser

Edinburgh - KI (CWN) - Erkebiskop Keith O'Brien av Edinburgh og St. Andrews har satt i gang en omfattende debatt i Skottland etter sitt forslag om at legfolk kunne tjenestegjøre ved begravelser. Forslaget kom i et hyrdebrev som ble lest opp i alle kirkene i bispedømmet 1. søndag i advent, og er delvis motivert av prestemangelen i den skotske hovedstaden.

Men ideen har opprørt leggruppen The Catholic Truth, som sier at den er nok et eksempel på den «nonchalante holdningen» som inntas av britiske biskoper. Deres talsmann Ronnie MacDonald sier til pressen at dette er et eksempel på en «verdensomfattende sykdom» ved at biskoper som burde vite bedre, forfremmer legfolk til posisjoner de ikke bør ha.

Peter Kearney, en talsmann for Den katolske kirke i Skottland, sier at det har vært en del forvirring rundt erkebiskopens planer. Han sier at forslaget går ut på at legfolk leder bønnene under begravelsesvigilien - når den avdøde mottas i kirken - og ved graven. Han sier at begravelser fortsatt vil være sentrert rundt messen, som selvsagt bare kan feires av en prest.

Catholic World News 30. november 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
30. november 2001

av Webmaster publisert 09.12.2001, sist endret 09.12.2001 - 20:28