Vatikanet dementerer rykter om flere Fatima-hemmeligheter

Lisboa - KI (KAP) - Vatikanet har tilbakevist at det finnes deler av den tredje hemmeligheten fra Fatima som ikke er offentliggjort, og som angivelig skulle ha sammenheng med hendelsene den 11. september. Sekretæren for Troslærekongregasjonen i Vatikanet, erkebiskop Tarcisio Bertone, erklærte fredag overfor den portugisiske radiokanalen «Radio Renascenca» at søster Lucia dos Santos (94), den eneste av de tre seerbarna fra Fatima som fortsatt er i live, i en personlig samtale med ham dementert alle slike rykter.

Bertone fortalte også at han etter besøket som han nylig foretok til sr. Lucia i hennes kloster i Coimbra, hadde informert pave Johannes Paul II om innholdet i samtalen. Bertone erklærte at det for tiden forberedes en tekst som skal klargjøre dette spørsmålet i forståelse med paven og Troslærekongregasjonens prefekt, kardinal Joseph Ratzinger. Muligens vil denne teksten få form av et intervju med sr. Lucia.

Bertone understreket at en slik klargjøring er ønskelig fordi opinionen er forvirret av de tallrike forsøk på å fortolke høstens hendelser. Ikke bare journalister tilskriver sr. Lucia visse ting, men selv mange prester hevder å ha snakket med henne og å ha fått bestemte informasjoner av henne.

Med dementiet reagerer Vatikanet på italienske avismeldinger i oktober, som sa at sr. Lucia i et brev til paven skal ha advart ham mot nye farer og bedt ham om en full offentliggjøring av den tredje hemmeligheten. Ulike kilder, blant annet Nicholas Grunner, den kanadiske presten som er suspendert fra tjenesten, har etter Vatikanets offentliggjøring av den tredje hemmeligheten fra Fatima i fjor hevdet at det finnes flere Fatima-profetier. Nå blir det spekulert videre om at disse skal ha stått i sammenheng med hendelsene den 11. september.

Bakgrunn: se egen nyhetskategori: Den tredje hemmeligheten fra Fatima

Kathpress 7. desember 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
7. desember 2001

av Webmaster publisert 11.12.2001, sist endret 11.12.2001 - 11:38