Den katolske kirke vil bekjempe barnemisbruk enda sterkere

London - KI (KAP/CWN) - Den katolske kirke i England vil bekjempe seksuelt misbruk av barn bedrevet av prester og ordensfolk enda sterkere. Derfor opprettes nå «Det katolske kontor for beskyttelse av barn og sårbare voksne» (Copca). Ikke-katolikken Eileen Shearer er utnevnt til leder for kontoret. Hun har i 25 år arbeidet i institusjoner for barn, blant annet det nasjonale barnevernsforbundet.

Formann for Copca blir erkebiskop Vincent Nichols av Birmingham. Han sier at utnevnelsen av Shearer viser at Den katolske kirke tar sin forpliktelse til omsorg for barn på alvor. Han sier at Shearer er «en anerkjent ekspert på dette området og har uvurderlig erfaring».

Religionstilhørigheten har overhodet ikke spilt noen rolle, i stedet har man lett etter den personen som var best egnet for oppgaven. Sist høst anbefalte en uavhengig kommisjon i Den katolske kirke i England og Wales en plan i 83 punkter for bekjempelse av presters og kirkelige medarbeideres misbruk av barn. Formannen for bispekonferansen for England og Wales, kardinal Cormac Murphy-O'Connor, oppnevnte i september 2000 Nolan-kommisjonen, som viste at det bare mellom 1995 og 1998 var 21 kjente tilfeller av barnemisbruk fra medlemmer av geistligheten.

Kathpress og Catholic World News 15. januar 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
15. januar 2002

av Webmaster publisert 24.01.2002, sist endret 24.01.2002 - 16:04