Biskoper fra hele verden solidariserer seg med Kirken i Venezuela

Caracas - KI (KAP/Zenit) - Kirken i Venezuela har fått solidaritetshilsener fra biskoper i hele verden etter at den er utsatt for skarpe verbale angrep fra president Hugo Chávez. Den venezuelanske bispekonferansen har fått et brev fra en gruppe katolske ledere samlet i Washington DC til en økonomisk konferanse, som uttrykker forbauselse og beklagelse over situasjonen for Kirken i landet. De 11 biskopene og kardinalene som har undertegnet brevet, solidariserer seg med Venezuelas kirkelige hyrder.

Brevet er underskrevet av kardinal Bernhard Law, erkebiskop av Boston, kardinal Theodore McCarrick, erkebiskop av Washington DC, kardinal Oscar Rodríguez, erkebiskop av Tegucigalpa og president for den honduranske bispekonferansen, Wilton Gregory og William Skyland, president og visepresident for bispekonferansen i USA, biskop Brendan O'Brien, visepresident for den kanadiske bispekonferansen, Peter Schonenback, generalsekretær, Colombias Jorge Jiménez, president for Det latinamerikanske bisperådet Celam, Mexicos Carlos Aguiar, visepresident for Celam, Laurent Monsengwo, president for Symposiet av bispekonferanser for Afrika og Madagaskar og Oswald Colman, sekretær for Føderasjonen av asiatiske bispekonferanser.

Søndag kalte president Hugo Chávez Kirken for en «svulst» fordi den ikke ukritisk støtter hans «revolusjon». Ved flere anledninger har han uttrykt at biskopene i landet er en del av den korrupte klasse, men uten å belegge påstanden med noe bevis. Den tidligere kuppobersten har gjort Kirken til syndebukk etter at hans politikk har mislyktes og stemningen i landet har vendt seg mot ham. Stadig flere observatører frykter argentinske tilstander i Venezuela. I denne situasjonen har biskopene kritisert presidenten og pådratt seg hans vrede. Brevet fra de utenlandske biskopene er høyst uvanlig i verdenskirken.

Zenit 1. februar og Kathpress 3. februar 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
3. februar 2002

av Webmaster publisert 05.02.2002, sist endret 05.02.2002 - 14:05