Kardinal Martini har begynnende Parkinsons

Milano - KI (KAP) - Erkebiskopen av Milano, kardinal Carlo Maria Martini, har kort før sin 75-årsdag den 15. februar innrømmet at han viser de første tegn til å ha Parkinsons sykdom. Den italienske avisen Il Giornale skriver tirsdag at Martini har gitt prestene i sitt bispedømme en erklæring om dette. I en tid har det vært observert ved offentlige opptredener at en av hans hender iblant skjelver. I følge avismeldingen sier Martini nå at dette er «en begynnende Parkinsons, et lite tegn som Herren banker på min dør».

Avisen forteller videre at Martini har oppgitt sin plan om å flytte til Det hellige Land når han blir pensjonert. Etter at paven har innvilget hans avskjedssøknad vil han trolig bosette seg i et hus jesuittene har i nærheten av Roma, men oppholde seg noen måneder hvert år i Det hellige Land. Avisen skriver videre at kardinalen vil tilbringe sin 75-årsdag på reise til Beograd.

Selv om han ifølge kirkeretten må innlevere sin avskjedssøknad når han fyller 75 år, er det ingen som vet om og når paven innvilger den. Martini har imidlertid inngått avtaler helt frem til sommeren, og italienske aviser har tidligere meldt at paven ønsker at han skal beholde sin post til da. Den 13. juli vil erkebispedømmet Milano feire kardinal Martinis 50-årsjubileum som prest.

Kathpress 5. februar 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
5. februar 2002

av Webmaster publisert 05.02.2002, sist endret 05.02.2002 - 17:47