Regjeringen tillater katolsk radiostasjon igjen

Monrovia - KI - Den liberianske regjeringen ga lørdag den uavhengige katolske Radio Veritas sin kortbølgefrekvens tilbake. Dette er i tråd med løfter gitt til den liberianske opposisjonen foran valgene på nasjonalforsamling og president i landet i 2003. Spørsmålet om å la Radio Veritas få tilbake kortbølgefrekvensen har opptatt opposisjonspolitikerne, som mente at uten den ville deres valgkamp bli hemmet.

President Charles Ghankay Taylor annonserte at radiostasjonen ville få frekvensen tilbake i et møte med medieledere lørdag. Han lovte at hans regjering ville fortsette å samarbeide med den uavhengige pressen og forsikret at hans regime aldri vil forsøke å sette munnkurv på pressen.

Radio Veritas' kortbølgefrekvens ble fratatt dem i mars 1999 av Departementet for post og telekommunikasjoner etter at de angivelig ikke fulgte visse retningslinjer fra departementet. Radio Veritas er en katolsk radiostasjon som opprinnelig ble opprettet for å forkynne evangeliet, men senere begynte den også å sende stoff som myndighetene oppfatter som politisk.

Se også Caritas Norges nyhetsmelding 16. august 2001.

allaboutliberia.com 9. februar 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
9. februar 2002