Paven planlegger nye reiser

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II planlegger også i 2002 en rekke reiser. De to som foreløpig er klare, er besøket i Bulgaria i slutten av mai og reisen til Verdensungdomsdagen i Toronto i Canada i slutten av juli med en avstikker til Mexico på veien hjem. Dessuten planlegger paven også et nytt besøk til sitt hjemland Polen og til den kroatiske hovedstaden Zagreb, skriver den italienske avisen Il Messaggero. Den spekulerer videre i at den 100. pavereisen kan bli til Manila på Filippinene i begynnelsen av 2003 til Verdensfamiliemøtet som skal arrangeres der.

Informerte kilder mener at det er sannsynlig at paven reiser til hjembyen Kraków i slutten av august eller begynnelsen av september, som en «erstatning» for det siste Polen-besøket i 1999, da paven ble syk i Kraków. På det tidspunktet arrangeres det i Kraków en viktig kongress om den hellige Faustina Kowalska, som paven setter spesielt høyt. Hvis paven besøker Polen, vil han sikkert også ta en avstikker til Czestochowa og noen feriedager i Tatra-fjellene. Både Polens primas, kardinal Jozef Glemp, og landets president Alexander Kwasniewski har invitert paven til hjemlandet.

Det finnes ingen konkrete holdepunkter for en tredje pavereise til Kroatia. Det foreligger imidlertid invitasjoner, senest fra visepresident Mate Granik i 2001, samt signaler fra paven om at han kan tenke seg å akseptere invitasjonen.

Kathpress 21. februar 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
21. februar 2002