Kardinal Mahony i Los Angeles suspenderer pedofile prester

Los Angeles - KI (KAP) - Erkebiskopen av Los Angeles, kardinal Roger Mahony, skal i følge avismeldinger ha suspendert et dusin prester i sitt bispedømme på grunn av anklager om seksuelt misbruk. Men erkebiskopens pressetalsmann ville ikke bekrefte overfor avisen Los Angeles Times om sakene er overlevert til statlige myndigheter. Flere polititjenestemenn erklærte at de så langt ikke hadde befattet seg med saken. I følge avisen har Mahony i løpet av de siste to ukene suspendert «opptil tolv» prester fra USAs største bispedømme etter samtaler under fire øyne.

Etter pedofili-skandalen i erkebispedømmet Boston kunngjorde kardinal Mahony den 21. februar en skjerpet fremgangsmåte i slike saker. Prester og diakoner som har forbrutt seg mot barn, skal søke om laisering, for de skal «aldri mer arbeide aktivt som sjelesørgere», sa kardinalen. Tjenestemenn i erkebispedømmet har i følge avisen sagt at det i de siste fem årene er kommet seks klager om seksuelle overgrep mot barn. I fire av tilfellene var det nå voksne personer som anmeldte episoder som ligger langt tilbake i tid. I samme tidsrom var det 50 rapporterte tilfeller av «feilaktig seksuell adferd», men i ingen av disse sakene var barn innblandet.

Den katolske kirke i USA rystes for tiden av en bølge av «avsløringer» av presters seksuelle misbruk av barn. I erkebispedømmet Boston ga kardinal Bernard Law til slutt politiet navnene på 80 prester som var under mistanke for pedofili. Amerikanske medier forteller om tallrike tilfeller også i andre stater i USA. I slutten av februar ba også Philadelphias kardinal Anthony Bevilacqua om unnskyldning for katolske presters misbruk av barn.

Bakgrunn: Syv prester suspendert på grunn av pedofilli

Kathpress 6. mars 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
6. mars 2002

av Webmaster publisert 12.03.2002, sist endret 12.03.2002 - 16:19