«Mirakelstatue» av Padre Pio var svindel

Vatikanet - KI (KAP/CWN) - I den sicilianske byen Messina strømmet det i forrige uke til pilegrimer og nysgjerrige til en angivelig undergjørende statue av den salige kapusinerpateren Padre Pio av Pietrelcina. Det skjedde etter at det mandag kveld skulle ha strømmet en blodlignende væske fra øynene på statuen, som er større enn legemstørrelse.

Onsdag offentliggjorde erkebiskop Giovanni Marra av Messina en advarsel, uten at det stanset tilstrømmingen. Biskopen henviste til at sognepresten i den nærliggende kirken ikke hadde sett noen tårer, og han sa at det «ikke finnes noen indisier på en overnaturlig hendelse». Han advarte mot at fenomenet kunne være resultatet av at noen «utnyttet den folkelige lett-troenhet». Men i mellomtiden sprer historiene seg om angivelige «undre» rundt statuen, blant annet helbredelse av lamme.

Laboratorietester av væsken viste at det var snakk om menneskeblod. Torsdag kveld avslørte en siciliansk kvinne at «tårene» var blodet til hennes sønn, som er narkoman. Den anonyme kvinnen sa til italiensk fjernsyn at hun oppfordrer sønnen til å melde seg for politiet.

Pave Johannes Paul II vil den 16. juni helligkåre Padre Pio (1887-1968), som fremfor alt æres i Sør-Italia.

Kathpress 7. mars og Catholic World News 8. mars 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
8. mars 2002

av Webmaster publisert 12.03.2002, sist endret 12.03.2002 - 22:22