Syro-malankarsk leder president for bispekonferansen

Jalandhar - KI (Zenit) - Under den indiske bispekonferansens halvårlige møte ble erkebiskop Cyril Mar Baselios av Trivandrum valgt til ny president for CBCI. Dette melder katolske nyhetsbyrået SAR. Han har vært fungerende president siden erkebiskop Alan de Lastic av New Delhi døde i en bilulykke i Polen for nesten to år siden.

Erkebiskop Baselios er 67 år og er øverste leder for Indias 400.000 syro-malankarske katolikker, en autonom kirke av antiokensk ritus med et erkebispedømme (Trivandrum) og tre suffraganbispedømmer (Battery, Marthandom og Tiruvalla).

Den nyvalgte presidenten sier at økningen i religiøs fundamentalisme er blant de utfordringene han står overfor i sin nye stilling. Når det gjelder de ulike katolske ritene i India avviser erkebiskopen at det finnes noen større forskjell eller splittelse i Kirken i landet. «Forskjeller er en del av mangfoldet, og de trenger ikke alltid være negative. Forskjeller kan lede til splittelse, men det er ikke tilfellet i Kirken i India» sier erkebiskop Baselios.

Zenit 8. mars 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
8. mars 2002

av Webmaster publisert 15.03.2002, sist endret 15.03.2002 - 12:40