Strid om politiserende prest

Roma - KI (KAP) - Den italienske presten Vitaliano Della Sala, som er blitt kjent som en fast globaliseringsmotstander, blir fjernet fra sitt sogn av sine overordnede. Abbeden for det søritalienske territorialklosteret Montevergine, Tarcisio Nazzaro, har gitt presten en frist på 15 dager til å forlate sognet San Giacomo Apostolo i Sant'Angelo a Scala. Han på sin side har erklært at han vil komme med en kirkerettslig klage på vedtaket.

I brevet fra abbeden, som er offentliggjort i den italienske avisen La Stampa, anklager han sognepresten for offentlig å skade Kirkens enhet og for en vesentlig feilaktig oppførsel. Abbed Nazzaro beklager at presten i lang tid gjennom offentlige ytringer har satt seg til «dommer over Kirken».

P. Delle Sala, som i italienske medier er kjent som Don Vitaliano, har i lang tid engasjert seg for rettsløse i utviklingsland. Han har også flere ganger solidarisert seg med venstreorientertes anliggender gjennom demonstrasjoner og politiske aksjoner. I 2000 deltok han i den homofile paraden «Gay Pride» i Roma, og i 2001 deltok han i demonstrasjonene i Genova mot G8-møtet. Som hans nærmeste overordnede har abbed Nazzaro flere ganger gitt ham advarsler.

Kathpress 12. mars 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
12. mars 2002

av Webmaster publisert 20.03.2002, sist endret 20.03.2002 - 12:13