Kristiansand vant årets junior-NM i ministrering

St. Olav menighet og St. Sunniva skole i Oslo ble i helgen stormet av 50 små og 10 store ministranter. Ministrantene sov i gymsalene til St. Sunniva skole mens mat ble laget på skolekjøkkenet og spist i elevkantinen.

Fredagen var preget av hjertelige gjensyn og nervøse presentasjoner. Lørdag startet med en messe med biskop Gerhard Schwenzer etterfulgt av et lite "møte" med biskopen og minstrantene, der de fikk hver sin signerte bok om Pavens besøk i Norden. Etter litt mat fulgte konkurransedelen.

Konkurransedelen i årets ministranthelg var kraftig dempet i forhold til foregående år. Den var bygd opp som et rebusløp der ministrantene enten måtte jobbe og besvare hver for seg eller menighetsvis. Men det var ikke det eneste som talte. Flere ledere brukte mye tid på å se på hvordan ministrantene oppførte seg overfor hverandre og ledere i løpet av helgen og de minstrantlagene som oppførte seg godt fikk selvsagt plusspoeng!

Vinneren av årets Ministrant-NM klasse for junior (under 13 år) er:
St. Ansgar fra Kristiansand.
På andre plass kom: St. Paul fra Bergen.
På tredje: St. Laurentius fra Drammen.

Andre menigheter som deltok var: St. Olav fra Oslo, St. Hallvard fra Oslo, St. Birgitta fra Fredrikstad, St. Franciskus Xaverius fra Arendal.

Ministrantlagene hadde også presentasjon av sin menighets skytshelgen. De fleste ministrantlag hadde lagd skuespill, men St. Hallvard ministrantene hadde laget en sang som de framførte. St. Ansgars skuespill var så bra at det ble framført to ganger; andre gangen under kirkekaffen til st. Olav menighet!

Søndag dreide seg mest Den Hellige Messe. En messe med full kirke og 60 ministranter er ikke hverdags, men som alltid før gikk det også bra denne gangen.

Resten av helgen var preget av mye sosialt, inkludert guidet tur av f. Claes Tande rundt i "Lille Vatikanet" (Akersveien), grilling, is, underholdning og latter og tårer.

Vi vil særlig takke biskop Gerhard Schwenzer som feiret messe for oss lørdag og gav oss av sin tid. (En liten ministrant svarte da hun ble spurt om hva hun særlig husket fra helgen: "At biskopen gikk tom for bensin en gang han var på kjøretur og den Hellige Ånd hjalp ham"). Vi vil også takke f. Claes Tande og St. Olav menighet for deres gjestfrihet. Uten st. Sunniva skole og st. Josephsøstrene ville vi ikke hatt et sted å bo og spise: Takk! Ellers ønsker vi å takke alle dem som lagde mat for oss og hjalp oss!

Senior-NM i ministrering (for dem over 13 år) går av stabelen 26.-28. april i St. Birgitta menighet, Fredrikstad.

Melding fra ledergruppen for ministranthetgen/KI-Oslo
9. april 2002

av Webmaster publisert 09.04.2002, sist endret 09.04.2002 - 13:32