Erkebiskop Milingo vender snart tilbake?

Roma - KI (KAP) - Den zambiske erkebiskopen Emmanuel Milingo planlegger i følge italienske aviser å vende tilbake til Roma. Den italienske avisen Corriere della Sera skrev søndag at der venter allerede koreanske Maria Sung Ryae Soon på ham - hun som ble gift med den omstridte erkebiskopen ved en seremoni hos Moon-sekten den 27. mai i fjor. Etter et møte med pave Johannes Paul II den 7. august skilte Milingo seg fra «hustruen», noe som førte til at Vatikanets trussel om ekskommunikasjon ble trukket tilbake. Siden september i fjor har Milingo oppholdt seg på et ukjent sted for åndelige øvelser.

Maria Sung, som i følge meldinger i mediene hadde vært gift minst en gang før forbindelsen med Milingo, forlot først Italia. I et avisintervju erklærte hun at hun fortsatt elsket erkebiskopen og at hun ville fortsette å leve sammen med ham.

Corriere della Sera skriver med henvisning til en ikke navngitt vatikansk kilde at Milingo vil vise seg offentlig igjen tidligst ved pinsetider. Men det finnes ennå ingen klar avgjørelse om når og hvor erkebiskopen igjen skal tre i tjeneste. Den romerske avisen Il Messaggero spekulerer i at den afrikanske erkebiskopen i fremtiden skal virke i Zagarolo ved Roma, hvor det er et kvinnekloster som han har grunnlagt.

Kathpress 21. april 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
21. april 2002

av Webmaster publisert 23.04.2002, sist endret 23.04.2002 - 10:42