Erkebiskoper vil beholde sølibatet

Vatikanet - KI (KAP) - Begge de to skotske erkebiskopene, Mario Conti av Glasgow og Keith O'Brien av Edinburgh, går inn for å opprettholde kravet om sølibat for prester i Den katolske kirke. I en felles erklæring i forbindelse med misbruksskandalene innen Kirken understreker de at selv om ingen mener at sølibatet er en uforanderlig doktrine, er de overbevist om dets verdi. Sølibatet gir prestene mulighet til å vie seg fullstendig til Gud og mennesker.

Dessuten ville Kirken ved å oppheve sølibatet oppgi en to tusen år gammel tradisjon i Den katolske kirke, som også finnes hos de ortodokse, sier de to erkebiskopene. Dessuten tilbyr Kirken gifte menn muligheten til å virke som diakoner.

Den walisiske erkebiskopen, Peter Smith av Cardiff, sier derimot til BBC at man på grunn av prestemangelen må overveie sølibatet på nytt. «Man må på alvor stille det spørsmål ok Kirken trenger sølibatet», sier Smith. Han henviser også til at han i sitt bispedømme har flere gifte prester som tidligere var anglikanere, og de utfører «svært godt arbeid».

Kathpress 28. april 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
28. april 2002

av Webmaster publisert 02.05.2002, sist endret 02.05.2002 - 15:08