Mottoet for Verdensfredsdagen 2003 offentliggjort

Vatikanet - KI (KAP/Zenit) - «Pacem in terris: en konstant oppgave» er mottoet for den neste katolske Verdensfredsdagen, den 36. i rekken, som feires i hele verden den 1. januar 2003. Dette meddelte Vatikanet torsdag. I anledning 40-årsjubileet for den hellige pave Johannes XXIIIs store fredsencyklika Pacem in terris («Fred på jorden») (1963) minner temaet om de fire forutsetningene for en ekte fred, heter det i et kommuniké fra Vatikanet. Den i mellomtiden saligkårede paven nevnte den gangen sannhet, rettferdighet, nestekjærlighet og frihet som fredens ufravikelige forutsetninger og bestanddeler.

Budskapet til fredsdagen, som blir offentliggjort i midten av desember, skal rette verdens oppmerksomhet mot fredens truede situasjon i verden overfor terrorisme og andre former for broderkriger. Samtidig vil budskapet oppfordre alle til med klokhet å lese tidens tegn og vie spesiell oppmerksomhet til de grunnleggende verdiene som er nødvendige for å bygge en virkelig menneskelig sameksistens.

Pacem in terris var den første encyklikaen hvor paven ikke bare vendte seg til katolikker, men til «alle mennesker av god vilje».

Kathpress og Zenit 4. juli 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
4. juli 2002

av Webmaster publisert 08.07.2002, sist endret 19.05.2014 - 10:16